DE REIS

Home / De reis

Stephanie
aan het woord

Hoi! In Februari 2023 ben ik gestart als Allround Marketeer bij Rubberplants | Digital Agency in Breda. Om het bedrijf goed te leren kennen duik ik de diepte in. Wat doet Rubberplants precies? Wat is de werkwijze en waarom werkt dat zo goed voor hun klanten? Ik neem je via deze blog wekelijks mee op mijn ontdekkingsreis. | Stephanie

“Let’s Go!”

Het avontuur begint

GET Ready.

Wie bij een nieuwe werkgever begint weet hoe spannend dit kan zijn. Nieuwe collega’s, nieuwe systemen en processen….een hoop nieuwe informatie om te verwerken. Ik geef jullie middels dit blog een kijkje achter de schermen tijdens mijn reis bij Rubberplants | Digital Agency.
Ik maak kennis met de identiteit, de wortels, het DNA, de verschillende diensten en de toegevoegde waarde van dit creatieve digitale bureau.

Wat heeft Rubberplants allemaal te bieden?
Nieuwsgierig? Ga dan mee op avontuur tijdens mijn eerste weken bij Rubberplants | Digital Agency.

identiteit

een goed verhaal.

Ik ben meteen positief verrast door de naam en het logo van Rubberplants. Wanneer ik Igor vraag naar het ontstaan ervan legt hij mij enthousiast uit:

“De Rubberplant. Een resultaat van een rebranding van onszelf. Waar wij normaal onze klanten kunnen begeleiden in een compleet rebranding proces, was dat nu de beurt aan onszelf. ROI verhogen is wat we deden en doen, maar niet wie we waren en zijn. Door de jaren heen hebben we onze expertise uitgebreid met webdesign, web development, rebranding trajecten, creative design en het oplossen van strategische vraagstukken. Het was dus tijd voor een nieuwe naam en uitstraling.

Het resultaat van dit eigen rebrandingproces was de Ficus Elastica, de Rubberplant. Naast sterk, flexibel, van toegevoegde waarde omdat de plant de lucht zuivert, kan de sterke rubberplant giftig zijn als het wordt gevraagd en staat deze bekend om zijn organische groei. Eigenschappen waar wij ons als digital agency compleet in herkennen. Wij houden daarnaast van planten en groen, zoals je op ons kantoor zal zien.”

Meer weten? Het volledige merkverhaal lees je hier.

strategie

we doen het samen.

De koffie smaakt erg goed. En dat is fijn wanneer ik mij verder verdiep in alle diensten die Rubberplants aanbiedt. Als full-service digital agency zijn er 5 diensten die worden aangeboden vanuit het mooie kantoor in Breda. De eerste van de vijf waar ik kennis mee maak is Strategy.

Het is me al steeds meer duidelijk, Rubberplants is niet zomaar een digital agency dat enkel gericht is op het verhogen van de bezoekersaantallen op een website. Nee, Rubberplants wil samen met de klant een sterk merk opbouwen en het merkverhaal krachtig en consistent communiceren. Ik zie enthousiaste hardwerkende collega’s in een betrokken full-service bureau dat het belang begrijpt van het teruggaan naar de roots en het verdiepen in wie je bent. Een goede strategie bepalen wordt soms als lastig ervaren door de klanten. Vaak is er geen ’tijd’ omdat de dagelijkse to do’s voor gaan of is er weinig besef van het belang ervan. Toch zorgt een doordachte strategie voor stevig verankerde wortels. Zo kun je op de lange termijn sterker groeien.

Het blijkt dat, los van welke dienst je als klant bij Rubberplants afneemt, ze het Brand Key Model inzetten om de kern van het merk vast te stellen. Op deze manier gaan ze met elke klant terug naar de kern van het bedrijf, de basis waar het hele merk op gebouwd wordt, waardoor er een stevig fundament wordt gecreëerd om samen verder te kunnen groeien.

creative design

een krachtig ontwerp.

Al snel ervaar ik hoe creatief Rubberplants is als digitaal bureau. Met Remco als animator en grafisch ontwerper in huis maken ze de mooiste levendige en unieke ontwerpen voor de klant. En dat vaak met een strategische knipoog. Strategie en creativiteit komen samen in deze stap. Door gebruik te maken van het eigen Brand Key Model blijft Rubberplants bij alle creaties en uitingen sterk geaard bij de kern van het merk.

Zo houden ze focus, werken ze efficiënt en creëren ze passende, krachtige creatieve ontwerpen. Meer lezen over Creative Design, dat kan hier.

Digital marketing

de ideale mix op maat.

Op het gebied van digitale marketing is er veel kennis in huis. De bekende termen als SEO, SEA, contentcreatie, social media en leadgeneratie worden allemaal ingezet. Rubberplants onderscheidt zich van andere bureaus die ik ken, door vooral oog te hebben voor het belang van een juiste afstemming van al die losse marketingfacetten op elkaar.

Wat is voor déze klant specifiek de ideale marketingmix? Welke kanalen zijn voor deze klant belangrijk? Iedere klant is anders, heeft een andere doelgroep en doelstellingen. Rubberplants’ kracht blijkt vooral hier te liggen. Het op maat ontwikkelen van doelgerichte sterke campagnes. Alle communicatie uitingen worden zó op elkaar afgestemd dat ze elkaar versterken.

Ben jij nieuwsgierig wat voor jouw merk de ideale marketingmix is? Lees dan hier meer over onze Digital Marketing service.

Websites

strak en doelgericht.

Het is half 9 ’s ochtends. Ik begin eerst met een kopje koffie voor ik over de schouders meekijk van de in-house developer Bjorn. Websites die Rubberplants ontwikkelt blijken allemaal op zo’n manier opgebouwd dat ze makkelijk flexibel mee groeien met de wensen van de klant en compleet responsive zijn. Ze worden op alle soorten schermen goed weergegeven en als er iets wijzigt in de benodigde eisen aan een website kan dit heel makkelijk worden aangepast. Dat is enorm handig en werkt lekker snel. Ik kan me voorstellen dat dit voor de klanten erg fijn is mocht er in de bedrijfsvoering of wensen iets veranderen of meer capaciteit nodig zijn door groei. Tijdens het ontwikkelen van de website kijkt Rubberplants naar de doelgroep, de beleving, het gebruiksgemak en de doelgerichtheid. In combinatie met een strak design en een creatieve knipoog maak je zo een hele goede indruk!

Meer lezen over het belang van een krachtige website? Dat kan hier.

Webshops

met de ultieme user experience.

Rubberplants bouwt ook webshops voor de verkoop van producten of diensten. De concurrentie in webshop land is hoog dus ik vraag Igor hoe Rubberplants er voor zorgt dat de webshops die ze bouwen ook daadwerkelijk opvallen en converteren:

“Wij kijken samen met de klant naar wat datgene is dat de klant onderscheidt ten opzichte van zijn of haar concullega’s. Die onderscheidende elementen dragen we in de webshop extra uit door het gebruik van ondersteunende grafische elementen en aansprekende teksten die leiden tot aankopen. De webshops zijn zoekmachinevriendelijk, snel en flexibel opgebouwd. We zorgen ervoor dat er nergens in de klantreis haperingen zijn zodat het bestelproces soepel loopt.”

Lees hier hoe Rubberplants jouw webshopconversie verhoogt.

Wow wat een REIS!

Het avontuur begint

De afgelopen weken ging ik op reis bij Rubberplants | Digital Agency. In het begin van mijn reis wist ik nog maar weinig over dit creatieve bureau. Maar het is mij helemaal duidelijk.

Rubberplants kan een merk van A tot Z bijstaan in conceptuele, creatieve en digitale vraagstukken. Een sterk full service bureau in het mooie Breda. Het was een mooie reis die hier eindigt, maar het avontuur is eigenlijk pas net begonnen.

Full-service digitaal bureau

ready. set. grow!

Zoek je een bureau dat écht het verschil maakt op creatief en digitaal vlak? Een flexibele marketingpartner die waarde toevoegt en jullie merk verder laat groeien? Of het nu alleen een website is die je wilt laten maken, of een compleet re-branding traject, Rubberplants is de partij. Plan vrijblijvend een sparringsessie in en maak samen jouw case tot een succesverhaal.

Strategy | Creative Design | Digital Marketing | Websites | Webshops

Ready

To grow?

Kom in contact Kom in contact