Home / Nieuws / Digital Marketing / WordPress website realisatie

WordPress website realisatie

Er zijn vele contentmanagementsystemen die beloven dat je de best presterende en hoogste scorende website met hun software kunt bouwen. Als online marketingbureau hebben wij zelf gekozen om voor onze klanten te werken met WordPress om een website te realiseren. Maar waarom? In dit artikel bespreken we de voordelen van een WordPress website en vertellen we jou precies waarom we bij Rubberplants | Digital Agency met Flatsome werken. Benieuwd naar onze website service? Lees dan hier verder.

Bjorn

Bjorn

Houdt van code en dieren

Deel dit bericht

De eigenschappen van WordPress

Om te begrijpen waarom wij als digital marketingbureau WordPress zien als een belangrijk CMS voor het succes van onze klanten, zullen we je eerst uitleggen wat een CMS precies is.

Content Management

Een CMS staat voor “Content Management Systeem’. Met een CMS kun je verschillende soorten inhoud, zoals teksten, afbeeldingen, video’s en documenten, beheren en op een gestructureerde manier op een website plaatsen.

WordPress als CMS

WordPress is een veelgebruikt contentmanagementsysteem (CMS) waarmee we websites, webshops en blogs maken en beheren. WordPress is ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak en flexibiliteit, waardoor het zowel door beginners als door gevorderde developers kan worden gebruikt.

Intuïtieve interface

WordPress biedt een intuïtieve interface waarin we inhoud kunnen toevoegen, bewerken en organiseren. Zoals tekst, afbeeldingen en video’s. Bovendien biedt het een breed scala aan thema’s en plugins die we gebruiken om het uiterlijk en de functionaliteit van de websites van onze klanten aan te passen.

Een ruime keuze aan plugins

“Plugins” zijn extra stukjes software die we aan de WordPress-site kunt toevoegen om specifieke functies en mogelijkheden toe te voegen. Dit kan variëren van contactformulieren en social media koppelingen tot geavanceerdere functies zoals e-commerce en zoekmachineoptimalisatie. Zo maken we met WordPress precies de website of webshop die aan jouw behoeftes voldoet.

single-ara-rubber-edit-Dropshadow
Rubberplants | Digital Agency - GROW!

De voordelen van een WordPress website

De keuze voor een platform hangt natuurlijk af van factoren zoals het type website dat je wilt bouwen, je eigen technische vaardigheden, budget, schaalbaarheidsbehoeften en specifieke functionaliteiten die je nodig hebt.

Omdat wij het bij Rubberplants belangrijk vinden om snel en flexibel te kunnen reageren op de behoeftes van onze klanten hebben we de keuze gemaakt voor een CMS dat bij die flexibiliteit helpt. Wij kiezen dus voor WordPress!

Wij zijn fan

Je leest het goed, we zijn hier toch wel echt fan en in de afgelopen jaren echte ambassadeurs geworden. WordPress werkt voor ons en onze klanten erg goed om de volgende redenen:

  1. WordPress biedt flexibiliteit in ontwerp: door het relatief eenvoudig bewerken van de CSS kunnen we als marketingbureau het uiterlijk van websites aanpassen aan de specifieke branding en visuele identiteit van elke klant.
  2. Betrokken community: WordPress heeft een van de grootste en meest actieve gemeenschappen van ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers. Dit betekent dat er duizenden thema’s, plugins en resources beschikbaar zijn om websites aan te passen en uit te breiden.
  3. Open-source: WordPress is open-source software, wat betekent dat we de volledige controle hebben over onze websites.
  4. Uitbreidbaarheid met plugins: WordPress heeft een uitgebreide bibliotheek met plugins die extra functionaliteit toevoegen, zoals SEO-optimalisatie, analysetools, e-commerce mogelijkheden en integratie met sociale media.
  5. SEO-vriendelijkheid: WordPress is van nature zoekmachinevriendelijk, en met behulp van SEO-plugins kunnen we de websites optimaliseren voor betere vindbaarheid in zoekmachines.
  6. Responsief design: veel WordPress-thema’s zijn responsief, wat betekent dat de websites zich automatisch aanpassen aan verschillende schermformaten, zoals mobiele apparaten en tablets.
  7. Contentmarketing: WordPress is ideaal voor het publiceren van regelmatige blogposts en inhoudsupdates, wat essentieel is voor effectieve contentmarketingstrategieën. Zeker bij de klanten die bij ons marketingpartner zijn, helpen wij bij een sterke contentstrategie. WordPress past helemaal in deze aanpak.
  8. Kostenbesparend: WordPress is een open-source platform, wat betekent dat de basissoftware gratis is. Hierdoor wordt het ontwikkelen van een website in WordPress betaalbaarder voor onze klanten.
  9. Breed scala aan e-commerce-opties: in WordPress kun je e-commercefunctionaliteiten toevoegen via plugins zoals WooCommerce. Hierdoor kunnen we een volledig functionele online webshop voor je opzetten.

 

WordPress websites voor onze klanten

Intratuin Breda

Chain Between

De Brabantse Tafel

 

WordPress Website laten bouwen in breda?

Geen probleem! Bij Rubberplants | Digital Agency Breda helpen we je daar graag mee. Kom een keertje een kopje koffie bij ons drinken in Breda. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Let's grow together

Rubberplants blogs

Bedankt voor het lezen van onze blog! Rubberplants probeert je te voorzien van de meest relevante en waardevolle informatie. Onze marketing blogs worden zorgvuldig samengesteld door experts die diep duiken in onderwerpen om jou de inzichten en kennis te geven die je nodig hebt. Of je nu op zoek bent naar tips, trends, of diepgaande analyses, bij ons ben je aan het juiste adres voor kwalitatieve content die antwoord geeft op jouw vragen.

Recente blogs

Meegroeien?
Even sparren