Home / Nieuws / Strategy / Google's March 2024 Core update

Google’s March 2024 Core update

Google zet een grote stap vooruit met de introductie van de March 2024 Core Update. Deze update, bekend als een van de grootste wijzigingen in het algoritme tot nu toe, heeft als doel de kwaliteit van zoekresultaten aanzienlijk te verbeteren. En dat heeft gevolgen. In dit artikel duiken we dieper in op wat deze update inhoudt en wat de gevolgen zijn, waarom de update echt nodig is, en wat jij als website-eigenaar kunt doen als je merkt dat je rankingposities zakken.

BLIJF UP TO DATE.

Stephanie

Stephanie

Content specialist en kletskous

Deel dit bericht

Wat houdt de Core Update van Google Maart 2024 in?

Stel je voor: je zoekt iets op Google en krijgt alleen maar topresultaten – geen onzinnige pagina’s meer die je tijd verspillen. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? De Core Update van maart 2024 maakt dit werkelijkheid door een grote update die verschillende onderdelen van Google’s zoekmachine verbetert. Volgens Elizabeth Tucker, Director of Product Search bij Google, zal deze update ervoor zorgen dat nutteloze inhoud in Google Search met 40% wordt verminderd.

“We believe these updates will reduce the amount of low-quality content on Search and send more traffic to helpful and high-quality sites. Based on our evaluations, we expect that the combination of this update and our previous efforts will collectively reduce low-quality, unoriginal content in search results by 40%”

Bron: Google Blog

Waarom is deze update anders dan anderen?

Deze update is uniek omdat het verbeteringen brengt aan diverse componenten van het kernsysteem van Google. Dat betekent dat naast het aanpakken van niet-originele en lage kwaliteit inhoud, deze update ook de manier verbetert waarop Google nuttige resultaten toont. Dit wordt gedaan door innovatieve signalen en benaderingen te gebruiken om te bepalen welke webpagina’s niet nuttig zijn, een slechte gebruikerservaring hebben of lijken te zijn gemaakt voor zoekmachines in plaats van voor mensen. Het uitrollen van een Core update duurt ongeveer 2 tot 3 weken en vindt gemiddeld 3 tot 4 keer per jaar plaats. Deze March update zal 4 of meer weken kunnen duren. Het resultaat? Zoekresultaten die niet alleen relevanter zijn, maar daarnaast ook een stuk nuttiger.

Rubberplants | Digital Agency Focus
Rubberplants Vlinder-Oranje-Dropshadow

Waarom is deze update nodig?

Het internet staat vol met informatie, maar lang niet alles is even waardevol. Sterker nog, er is flink wat kritiek op de overload aan matige content, en hoe grotere spelers soms oneerlijk voorgetrokken worden. De noodzaak voor deze update komt daarom ook voort uit de voortdurende strijd tegen de verslechtering van de kwaliteit van zoekresultaten. Deze March 2024 Core update is een poging van Google om de beste inhoud naar voren te brengen, ongeacht de bron. Zo vinden gebruikers waardevolle en relevante informatie wanneer ze een zoekopdracht uitvoeren.

Hoe de Core Update jouw ranking kan beïnvloeden

Wanneer je rankings negatief beïnvloed zijn door de update is er maar 1 goede tip: focus op het creëren van nuttige, betrouwbare, mensgerichte inhoud. Schrijf content die antwoord geeft op de werkelijke vraag van de gebruiker.

Onderzoek je huidige content eens. Is die betrouwbaar, nuttig en geschreven om jouw gebruiker echt te helpen? We hebben een lijstje gemaakt met een aantal vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je je eigen content onderzoekt en beoordeelt:

  • Biedt de content originele informatie, rapportage, onderzoek of analyse?
  • Biedt de content een substantiële, volledige of uitgebreide beschrijving van het onderwerp?
  • Biedt de content inzichtelijke analyses of interessante informatie die niet voor de hand liggend is?
  • Als de content is gebaseerd op andere bronnen, vermijdt deze dan het eenvoudigweg kopiëren of herschrijven van die bronnen en biedt deze in plaats daarvan substantiële extra waarde en originaliteit?
  • Geeft de kop en/of paginatitel een beschrijvende, nuttige samenvatting van de inhoud?
  • Is dit het soort pagina dat je zou willen bookmarken of zou willen delen met een vriend of collega?

Wat kan ik doen als mijn rankingposities zakken?

Er zijn geen specifieke acties die je kunt ondernemen om onmiddellijk herstel van jouw ranking te garanderen. Een daling in de rankings betekent niet noodzakelijkerwijs dat er iets mis is met je pagina’s. In plaats daarvan raadt Google aan om geduldig te zijn en te wachten op de volgende Core update, aangezien de grootste veranderingen waarschijnlijk dan zullen plaatsvinden. Ondertussen is het van belang om de kwaliteit van je inhoud te beoordelen en te verbeteren waar mogelijk, gericht op het bieden van waarde voor je lezers. Mocht je hulp nodig hebben bij het schrijven van waardevolle en relevante content, dan kunnen onze content specialisten bij Rubberplants je hier ook mee helpen.

let's grow together

Rubberplants blogs

Bedankt voor het lezen van onze blog! Rubberplants probeert je te voorzien van de meest relevante en waardevolle informatie. Onze marketing blogs worden zorgvuldig samengesteld door experts die diep duiken in onderwerpen om jou de inzichten en kennis te geven die je nodig hebt. Of je nu op zoek bent naar tips, trends, of diepgaande analyses, bij ons ben je aan het juiste adres voor kwalitatieve content die antwoord geeft op jouw vragen.

Recente blogs

Meegroeien?
Even sparren